Helvoirt: Lokaal & Liberaal gaan we de toekomst in

Als er één ‘hot item’ is deze verkiezingen, wat zou dit dan zijn?

Het zal niemand verbazen dat de toekomst van de gemeente Haaren (de opsplitsing) deze verkiezingen overal doorheen klinkt. De komende gemeenteraadsverkiezingen zullen de laatste zijn voor onze zelfstandige gemeente. In 2021, uiterlijk 2022 splitst de gemeente op. Maar voor die tijd moeten er nog wel wat stappen gezet worden. Een vraag is bijvoorbeeld, naar welke gemeente het dorp Helvoirt zal gaan.

Is dat nog een vraag? De VVD lijkt daar vrij stellig in te zijn…

Dat is maar net hoe je het ziet. De mening in Helvoirt zal over het algemeen best op één lijn liggen, namelijk: Helvoirt gaat naar Vught. Gezien de historische banden en oriëntatie is daar niets mis mee en is dat ook voor ons een hele logische keuze. In ons verkiezingsprogramma doen wij daarnaast nog een aantal suggesties voor ‘grenscorrecties’. Bijvoorbeeld de Gijzelsestraat waar nu één kant Biezenmortel is en de andere kant Helvoirt. De VVD kan zich heel goed voorstellen dat gezien de oriëntatie van de meeste bewoners daar, het logischer is dat zij allemaal met Biezenmortel meegaan. Wat ons betreft is dat naar Oisterwijk. Het gaat er ons vooral om dat dit soort situaties bespreekbaar worden gemaakt. Niet zozeer dat het een dwingende wil is van ons als partij. Wij gaan daar immers niet alleen over, maar willen hierover wel samen met de inwoners actief in gesprek zodat er zo snel mogelijkheid duidelijkheid komt.

En verder, wat mag Helvoirt van de VVD verwachten in die laatste raadsperiode?

Een goede vraag. Het lijkt namelijk soms alsof er alleen maar wordt gedacht aan de periode na de opsplitsing. Maar tot die tijd moet de gemeente gewoon bestuurd worden! De afgelopen periodes is er keihard gewerkt, bijvoorbeeld door het opknappen van het centrum van Helvoirt. Daarmee zijn we er natuurlijk nog niet. De woningbouw is op gang gekomen, maar de VVD wil voorkomen dat Helvoirt over een paar jaar weer stilvalt. Nieuwe woningbouwlocaties zoeken dus. Een ander belangrijk punt is de N65. Dat deze wordt aangepakt is fantastisch, maar we moeten voorkomen dat het dorp Helvoirt overbelast wordt door sluipverkeer tijdens de werkzaamheden. Dat kunnen en mogen we niet accepteren. En natuurlijk blijft de VVD gaan voor lage lasten, een prettig sociaal beleid en stimuleren we de vele initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Het moge duidelijk zijn: de kracht van Helvoirt is dat het een dorp is dat van aanpakken weet. Honderdduizend betuttelende regeltjes, moetjes en mag-nietjes vanuit de gemeente passen daar niet bij. Dat moeten we dus voorkomen!


Dit artikel is eerder al verschenen in de februari-editie van Het Pomphuiske