Boy Scholtze nieuwe president Europees Charter

Tijdens een bijeenkomst van burgemeester en bestuurders van het Charter van Europese Plattelandsgemeenten op 16 juni 2018 in Hainburg in Oostenrijk, is Boy Scholtze (27) uit Biezenmortel gekozen tot nieuwe president van de organisatie.

Het Charter

Het Charter van Europese Plattelandsgemeenten, opgericht in 1989, is een uniek verbond van kleine dorpen, één uit ieder van de 28 landen van de Europese Unie. Het thema is “people meet people”. Het doel van het Charter is het Europa van de gewone mens te leren kennen; het Europa aan de keukentafel. Dat gebeurt door jaarlijkse thema-ontmoetingen voor vertegenwoordigingen van alle dorpen, maar ook door bilaterale bijeenkomsten of ontmoetingen van de jeugd e.d. Tijdens een bijeenkomst verblijven de Charterleden meestal in gastgezinnen.

Boy Scholtze

Boy Scholtze (sinds 2014 tevens raadslid in Haaren voor de VVD) is sinds 2008 betrokken bij het Charter. De toenmalige president Frans Ronnes, voormalig burgemeester van Haaren, wilde meer jeugd betrekken bij het Charter en hij zag in Boy hiervoor een goede ambassadeur. Boy werd lid van het bestuur van Friends of Europe Esch (de vertegenwoordiging uit Esch, die de organisatie van Charterzaken in Nederland regelt) en is sinds kort ook voorzitter van deze club. Hij wist door zijn enthousiasme de betrokkenheid van de Europese jeugd bij het Charter flink toe te laten nemen.