Nieuws uit de Raad: Op naar de zomer!

Op het moment dat ik deze column schrijf, begint het buiten eindelijk te lijken op een soort van zomer. Niet dat we (‘politiek Haaren’) daar al aan toe zijn; er staan nog een aantal bijeenkomsten en twee raadsvergaderingen op de planning. U zult mij daar niet over horen klagen overigens, dat is nu eenmaal onderdeel van het raadslidmaatschap.

Het afgelopen politiek jaar is er veel gebeurd. Met sommige zaken zijn we als VVD Haaren erg blij, andere zaken verdienden niet echt de schoonheidsprijs. Wat we sowieso kunnen concluderen, is dat het afgelopen jaar vooral in het teken stond van de toekomst van onze gemeente. Met name de besluiten in december 2018 en juni jongstleden vormen mijlpalen. Inmiddels weten we dus dat de gemeente Haaren per 1 januari 2021 niet langer zal bestaan. Hoewel dat geen verrassing was gezien het doorlopen proces, betekent dat nu concreet wel dat zaken in een ander perspectief komen te staan. Ik hoop dat alle partijen de naderende zomer gebruiken om de koppen bij elkaar te steken en gezamenlijk te bekijken wat we die laatste anderhalf jaar nog kunnen en willen betekenen voor Biezenmortel, Esch, Helvoirt en Haaren. In ieder geval zal het van belang zijn om de ontvangende gemeenten actief te informeren en te betrekken bij het wel en wee in onze gemeente. Daar heeft ook de gemeenteraad een belangrijke taak te vervullen. Uiteindelijk zitten we nog anderhalf jaar aan het roer, maar we willen voorkomen dat er na de herindeling een (informatie)gat ontstaat. Genoeg werk aan de (gemeente)winkel dus!

Misschien gebruikt u de zomer om op vakantie te gaan. Of wellicht blijft u lekker thuis. In onze gemeente is genoeg te beleven en van alles te zien. Breng een bezoek aan de Loonse en Drunense Duinen, wandel de Vincent van Gogh-route of maak een Ommetje. Natuurlijk worden er wederom tal van evenementen georganiseerd, zoals het Jeugdcircus Il Grigio, De Leyetocht en Biezenmortel Bruist. Ik weet bovendien zeker dat de talloze horecagelegenheden in onze vier dorpen u op culinair gebied zullen bekoren. Kortom; u hoeft zich geen moment te vervelen tijdens de zomermaanden! En dat zal ook na de herindeling niet veranderen. Nu nog hopen dat het weer een beetje meezit, maar daar heeft gelukkig niemand invloed op!

De VVD Haaren wenst u een zonnige, fantastische zomer toe!

Boy Scholtze

Fractievoorzitter VVD Haaren