Nieuws uit de Raad: Een gelukkig laatste Haarens nieuwjaar!

2019 hebben we achter ons gelaten en inmiddels geeft de kalender 2020 aan. Een bijzonder moment, want dit is het laatste jaar dat de gemeente Haaren zal bestaan. Volgend jaar rond deze tijd hoort Haaren bij Oisterwijk, Helvoirt bij Vught, Esch bij Boxtel en Biezenmortel bij Tilburg. Persoonlijk blijf ik het jammer vinden, maar de toekomst van onze dorpen zal er niet minder mooi door worden. Of het allemaal beter wordt, dat moeten we nog gaan zien. In ieder geval wordt er door het bestuur en de ambtelijke organisatie keihard gewerkt om de overgang voor u als inwoner, maar ook voor onze ondernemers en verenigingen, zo soepel als mogelijk te laten verlopen.

Tijdens de begrotingsvergadering zo’n twee maanden geleden, gaf ik aan dat voor de VVD Haaren 2019 in het teken stond van het overdragen van onze dorpen. Maar 2020 daarentegen moet het jaar worden waarin de nieuwe gemeente naar u toekomen. Hierop zullen we het komend jaar steeds blijven hameren en controleren. Tegelijkertijd hebben wij nog een jaar de tijd om zaken ‘af te werken’. Dit kan betekenen dat er nog concrete dingen worden aangepakt, maar ook dat dossiers op een goede manier worden doorgegeven aan de ontvangende gemeenten. Want over één ding is iedereen het eens: ook na 1 januari 2021 moet alles “gewoon” doorgaan zonder stil te vallen.

Dan nog de hamvraag; zo’n beetje alle partijen hebben zich inmiddels uitgesproken over hun toekomst. Laat ik u dan nu ook een (niet zo heel erg verrassende) scoop geven: ook de VVD gaat na de opsplitsing door. Net als de gemeente, wordt onze afdeling verdeeld over de omliggende afdelingen van Boxtel, Oisterwijk, Tilburg en Vught. Ook dat zal geen verrassing zijn. Al geruime tijd zijn wij bezig met de integratie. Onze collega’s proberen wij zo goed als mogelijk in te lichten over het wel en wee hier in Haaren, Helvoirt, Esch en Biezenmortel, zodat zij ons lokale liberale geluid over kunnen nemen. En wijzelf? De tijd zal het leren. U kunt er in ieder geval zeker van zijn dat wij het komend jaar dat lokale en liberale geluid nog blijven laten horen in onze gemeente!

Namens de fractie, het bestuur en alle leden van de VVD Haaren wens ik u een gelukkig, gezond en liberaal laatste Haarens nieuwjaar toe!

Boy Scholtze

Fractievoorzitter VVD Haaren